När bitterheter smyger sig på

 

Det är inte det lättaste att uttrycka sina rätta känslor alla gånger. Ibland spelar det ingen roll vad man känner, så gråter man iallafall. Oftast när man är ledsen såklart, men många gånger när man är arg och rädd också. Därför kan det vara svårt för människor omkring en att förstå varför man gråter.
Det är svårt att få fram ett budskap när åhöraren inte lyssnar. Kanske lyssnar – men inte tar det på allvar. Det är jobbigt att försöka förklara saker och ting som inte blir förstådd i någon annans öron. Det är jobbigt att tjata sig fram till svar, tjata om hur man önskar att saker och ting var, tjata om hur man vill bli behandlad.


Ibland inser man att man inte ska stå ut med vadsomhelst, men det är jobbigt att bara gå sin väg och lämna hela bagaget man har bakom sig. Det är ett litet steg som är så himla besvärligt. Ofta är det så att hjärtat säger en sak, medan hjärnan säger en annan. Och då blir det där lilla steget ännu svårare att ta, eftersom man inte riktigt vet vad det är man vill. Ena stunden tror man sig veta, och i andra har man inte den blekaste aning. I och med att det är så otroligt svårt att bestämma sig, så försöker man skjuta det framför sig, man försöker gömma och glömma och låtsas som om allt är röda rosor och en flaska Bollinger.


Det är tråkigt när man måste inse att vissa människor inte gör sig speciellt bra i ens liv. Tråkigt när man för hundraelfte gången får det bekräftat och fortfarande försöker sopa det under mattan, innan man till sist får en spark i arslet och sopar personen ifråga under den istället.
Vissa människor fungerar ihop, andra inte, och somliga ibland (när tillfället ges och det bjuds till från båda håll).
Det är himla trevligt när man inser att vissa människor gör sig himla bra i ens liv – tråkigt när man inser att man faktiskt inte ens är bekant med dom. Drömma kan man.
Vart hittar man riktigt bra människor nuförtiden? Oftast har dom bara dykt upp för mig, mitt framför ögonen, och först har man trott att det varit en slump tills man insett att det var helt tvärtom. Självklart har det ju oftast också varit så att dessa människor bara tittat in i mitt liv för en liten stund för att sedan ha blivit bortplockad därifrån, pågrund av olika orsaker. Men jag skulle heller inte vilja säga att jag ångrar någonting. Allt man är med om formar dig som person, i vissa specifika fall är det någonting negativt, men oftast, utan att man vet om det (om man inte gräver tillräckligt djupt) någonting bra.
Det finns väldigt många (fd)vänner som jag saknar, som bara är ett knapptryck bort, men i och med att jag (eller dom) inte hört av sig än, det säger mig någonting. Det är nått som inte stämmer. Och det finns ju trots allt en anledning till att vi gått skilda vägar såattsäga. Och det är ju nått med detdär också, att det alltid ska vara jag? Varför är det alltid jag som ska ringa? Varför är det alltid jag som ska komma till dig? Varför är det alltid jag som ska bestämma vad vi ska äta? Varför är det alltid jag som får ta första steget och vara den större människan? ..många frågor man kan ställa sig. Men det kanske har att göra med att jag mår dåligt över att inte ha koll över vissa saker. Har man inte hörts av på ett tag mår jag dålig och av den anledningen hört av mig. Men någonting är annorlunda nu, det känns som det. Visserligen mår jag dåligt, men jag står på mig.

 

Jag är väldigt duktig på att tänka, men det är alldeles som att när jag verkligen vill/behöver tänka och fundera, så går det trögt. Jag stannar vid tanken: ”Tänk”, och står och maler på tills någonting annat fångar min uppmärksamhet.
Men jag är ganska dålig på att dölja vad jag tänker. Dålig på att lirka bort dom tankar som jag varken vill eller borde ha. Sånna tankar som man bara mår otroligt dåligt av, men man kan inte göra sig av med dom.

Jag vet att jag är en klok och empatisk människa, det har jag ärvt av min mor. Jag har nog ärvt det mesta av henne, därför är hon den första jag alltid pratar med, no matter what it's about. Hon förstår varenda litet ord jag säger. Hon försöker alltid hjälpa mig hitta rätt väg igen, och det bästa av allt, hon lyssnar. Jag hoppas av hela mitt hjärta att alla har någon som henne i deras liv. För jag hade helt enkelt inte kunnat klara mig utan henne (jag hade inte ens funnits till blablabla.. ni som läser förstår säkert vad jag vill ha ut av den meningen).

 

Hm. Finns det något annat jag vill ta upp nu när jag ändå är i skrivartagen.
(funderar och tanken: ”Tänk” dyker helt oväntat upp..)

 

Jag tycker om att skriva, men har mer och mer dragits ifrån det efter åren som gått. Man har inte riktigt tid till det, och jag inser nu hur mycket jag saknat det. Att bara skriva, ventilera med en skärm. Det är ju sjukt egentligen att vissa faktiskt läser. För jag tror att största delen av läsarna inte har någon speciellt relation till mig som det ser ut idag.

Det blev visst ett rätt långt inlägg, men det är långt ifrån alla tankar som jag haft idag. Har även hunnit med att hänga upp en klänningshängare, betalat räkningar, kollat på utbildningar, fått coatching av min bror över telefon angående dataproblematik, klistrat in 20 bilder i openoffice, insett att det inte fungerade med openoffice, klistrat in 20 bilder i adobereader, insett att filerna blev för stora, förminskat alla bilder, kom på snilleblixten att jag kunde bifoga varje bild var för sig, insett att det inte alls gick eftersom jag bara hade max 5 filer att ladda upp, insett att jag inte hade ork att sitta med det längre och att jag trots allt har ca 2 veckor på mig innan allt ska vara inskickat, satt upp tavelhyllor med lite problem påvägen, lagat mat, sett min pojkvän gå utanför dörren för att åka till Indal och angla imorgonbitti, och nu skrivit av mig).

Jag blir ofta ledsen, ofta bitter. Känslan av hopplöshet dyker också upp ganska ofta. Det kan låta som om jag inte vill leva längre, men det är helt tvärtom. Innerst inne är jag en stark människa, som inte låter mig krossas av nått, men man måste tillåta sig själv att må dåligt och spy lite galla över all skit då och då (i mitt fall, oftare än då). Och sen återkommer vi till att jag tror att man utsätts för såpass mycket som man klarar av att hantera. Och det hjälper mig många gånger att kunna nå upp till ytan igen och andas.

Jag har en lägenhet, 3 olika yrkestitlar (hoppas på en 4:e snart), 4 olika arbetsplatser där jag i stort sett trivs riktigt bra (trots att det är jobbigt att hoppa omkring som timvikarie), jag har en familj som jag sätter högre än någonting annat, en pojkvän/sambo som älskar mig och viceversa, körkort och bil, pengar på sparkontona och en hyffsad hälsa (om man bortser från käkar och rygg).

Jag har ett bra liv. Jag trivs med mitt liv, trots att man stundtals önskar sig någonting mer än vad man har. Lycklig, bitvis olycklig, men ingenting att oroa sig för.
Det blir ofta så att det är när man är olycklig som skrivandet är nära till hands. Är man lycklig har man fullt upp med att vara just, lycklig.

 


Downdowndown

Just nu talar rubriken för sig själv..


En mening med allt


Nu ligger jag i sängen. Joel kommer nog inte hem förns om några timmar. Dom spelar in låtar som dom sedan ska skicka till Svensktoppen.
Idag har jag varit till Krister på ryggkliniken igen. Jag pratade med mamma innan och hon frågade om jag hade berättat om mina käkbesvär, och det hade jag inte, eftersom jag från början gick dit pågrund av min snea ländrygg m.m..
Så det var det första jag nämnde för honom och han vart riktigt intresserad. Käkproblem var ett intresse han hade ;-) höhö, skämtosido. han har tydligen själv problem och har opererat sig osv, så han blev fast på en gång och det slutade med att vi pratade hela min bokade tid. Han sa att han ville börja om och göra en helrenovering på mig, så mötet idag behövde jag inte betala för och fick istället en ny dubbeltid nästa vecka! Han ville även ha mina journaler från bettfys. och jag ringde sjukhuset och vart kopplad vidare två gånger varpå det sägs att någon skulle ringa upp mig. Har det ringt? Icke. Jag får ligga på dom imorgon. Just nu är jag glad, jag känner en gnutta hopp inför mina käkar och rygg. Jag berättade även att eftersom jag mer eller mindre gått med mina käkproblem sen jag var 15, har jag börjat tappa hoppet om att dom någonsin kommer kunna ge mig den hjälp/hjälpmedel som behövs. Varpå jag sa att jag nästan börjat fundera på akupunktur (lite mer som ett skämt än allvar! ..eller ca 50/50). Han sa då att akupunktur är jättejättebra för dom med käkproblematik. Ett poäng till mig!
Summa sumarum, jag är så glad att jag prickat så rätt på denna naprapat! Det finns en mening med allt, det är jag övertygad om!
Imorgon vankas jobb 8-12, sen förbi pappa en sväng, och om jag orkar åker jag till mamma i Indal och scannar in mina arbetsgivarintyg eftersom jag inte blev sams med skrivarn hos pappa!

Det var nog allt för den här gången, nu ska jag slå på The Middle och hoppas på att somna och att jag hamnat i djup dvala när Joel snubblar innanför dörren så jag slipper bli väckt.

Over and out ;-)


Knäcka rygg igen

Imorse efter jobbet åkte jag till ryggkliniken. Jag hade åkt dit (igen).. Makulaturen var spänd och ansträngd, så nu ska jag börja väldigt väldigt smått med att träna. Jag ska inte ens känna att jag tränar. Utan röra på mig sådär mesigt lite så det nästan känns onödigt. Små promenader, lite styrke på gymmet och kanske några längder simning.

Vaknade för ca en timme sen. Joel är på väg till Linköping i jobbet.
Nu ska jag fixa kaffe och se om jag kan äta makaroner o korv som jag gjorde igår.. Hejsvejs från en mör tjej


Illamåendet..


Sitter och rastar på jobbet, och mår som vanligt illa..
Orkar inte.. Värdelöst..


Mars 18, 2012


Dagarna går framåt och jag har faktiskt ett leende på läpparna.
Man formas av sin omgivning vare sig man vill det eller inte, och i slutändan så är det den du är.


Den här dagen har faktiskt varit helt meningslös, jag har inte gjort någon nytta mer än att ha duschat och ätit nudlar. Nu halvligger jag i sängen min och funderar på om pojkvännen tänkte dyka upp.
Morgondagen kommer spenderas i skolan och på sjukhuset. Tror bestämt att jag tänker åka till indal igen efter det.. Så man får lugn och ro. Förhoppningsvis får vi något att plugga, för det har kliat i mina fingrar ett bra tag nu!

Jag tror gott om människor, det är en del av mig, den jag är. Jag tror gott tills jag får bevisat för mig motsatsen. Det är en egenskap som jag är otroligt stolt över, trots att jag får mothugg och blir besviken - time to time.

Det känns otroligt bra när man väl har blivit tillfreds med tillvaron. Jag går i skolan, har en förstående pojkvän som alltid står vid min sida (inklusive dom gånger som han kanske egentligen inte borde), en familj som jag sätter framför allt och som jag höjer till skyarna så fort jag får chansen (familjen som aldrig bråkar eftersom det aldrig är nödvändigt). Jag har jobb över sommaren och fortsatt efteråt (kan det bli bättre?), vi har precis bokat en resa till Kroatien (som ska bli så härligt!).

Alla sortes människor


Om ca 3 timmar har jag gjort mina nätter för denna vecka! Är rätt trött men ändå vid gott mod skulle jag vilja påstå.
När jag kommer hem ska jag sova 2-3 timmar bara tänkte jag sen måste jag börja kolla på ansökningsblanketterna till utbildningarna jag tänkt söka. Man ska ju inte hoppas för mycket, visste är det så (gällande allt), men man kan ju inte låta bli ändå.
Det är så lätt att man blir sårad och sviken.
Sen måste jag ringa till min moder och prata av mig. Den bästa människan i mitt liv!

Det är alltså onsdag idag.. Blir lätt dagvild när jag jobbar natt. Onsdag den 6/3. Hjärtat repar ikväll så han kommer hem sent. Den 12:e kommer Julia hem o hälsar på + att jag ska till Krister (naprapaten) igen. Och den 15:e blir jag 24 år (var typ tvungen att räkna).. Tiden går så fort nuförtiden! Det handlar inte längre om timmar, dagar eller veckor, utan mer som år.
Det finns givetvis stunder som man räknar varje minut, nu tillexempel. Men det är inte riktigt samma sak. Jag pratar om i det stora hela.

Då och då stöter man på människor som inte lyssnar på en. Spelar nästan ingen roll vad man säger så har dom redan bestämt mig. Hade ett sånt moment igår och insåg ganska snabbt att det inte skulle spela någon roll vad jag sa så skulle han stå fast. Hade jag fortsatt och argumentera emot hade vi blivit ovänner, så jag gav mig medan vi fortfarande tyckte om varandra!

Godmorgon till er och godnatt till mig!


Andra natten dårååå

Japp! Andra natten med denna rygg. Mardröm! Måste bita mig i läppen för att låta bli o gråta!

Men nu håller jag ut. En natt till, och sen ledig tillpå lördag!

Nu ska jag kila iväg och börja stöka lite lätt, vill inte väcka någon!:)


Ryggfan!!


Klockan har slagit 03 och ryggen håller på att ta död på mig.. Jag undrar om den och jag orkar med två nätter till :/

Riktigt jobbigt, riktigt jäkla supersug.. Jag måste ju jobba, men natt kanske inte är det bästa för min rygg nu. Känns som att det är ganska självklart! Jag måste ju jobba för att få in päningar. Jobbig sits! Den 12:e ska jag till Krister igen, längtar redan efter lite mer knäckande!!!

Suck pust o stön!
Arg på mig själv, arg på min rygg för att den ska va sne och krångla!
Less.. Varför kan ingenting bara fungera för?:P:(


Jag bara undrar?


Jobbnatt.. Sitter o kikar omkring lite snabbt på bloggar o fejjan då det slår mig vad vissa människor suktar och kräver efter uppmärksamhet. Det kanske ligger i människans natur, vad vet jag!? Men varför skriva tex "jävla helvete", och sen inte kunna svara på vad det är som är ett jävla helvete om någon kommenterar och frågar.. Varför ens skriva någonting alls om man inte vill att folk ska veta? ..och då man förmodligen vet att åtminstone någon kommer skriva och fråga vad som hänt? Varför denna uppmärksamhetskrävande ansträngning att skriva ut det på Facebook? Vart kommer allt det här sluta?

Jag kanske gjort det själv mån gång, men kommer en följdfråga är jag inte sämre än att jag svarar på den.. Nog om detta!

Första natten är påbörjad och nedräkningen tills att jag får åka hem har börjat! Lite mindre än 8 timmar..

Besöket hos naprapaten ligger fortfarande och gror.. Jag har fortfarande träningsvärk och helt vanlig värk vad jag kan känna. Så det är fortfarande svårt att säga om det hjälpt mig. Oj, 3 fortfaranden..

Har haft främmande idag av svärmor o svärmormor(!?) kan man säga så? Hm.. Fika och lite grattande av Joel! Trevlans!

Godnatt followers, och ta vara på saker och ting som ni håller kär!


Just wait and see


Jag är väldigt mör i kroppen sen gårdagens knäckning o massage. Öm hela delen av nedre ryggen.
Det var så skönt att komma dit och har var så otroligt bra!! Ska dit igen om 14 dagar för att följa upp:) helt klart värt pengarna!! Okej, just nu har jag ont så jag vet ju inte riktigt om det hjälpt. Men jag kan inte tänka mig annat!
Nu ska jag brassa på lite kaffe, ta fram oxfilé ur frysen och påbörja en mintchokladtårta med grädde och after8.

Pussohejdå


Lätt nervös

Sitter och väntar på kliniken nu! Nervös jag är (undra varför egentligen)!

Tjing!:)


Lätt nervös

Sitter och väntar på kliniken nu! Nervös jag är (undra varför egentligen)!

Tjing!:)


RSS 2.0